Anne van Bennekom

Als kind ging ik al graag de natuur in. Gaten graven, insecten zoeken, ontdekken. Heerlijk! Het was mede bepalend voor mijn keuze om Bos en Natuurbeheer te studeren. Ik begon als projectleider ecologisch advies. In het kader van de wet natuurbescherming deed ik veel ecologisch onderzoek. Ik kwam hierdoor in aanraking met bomen, dat vond ik ontzettend boeiend en wilde er alles van weten.

Als projectleider moest ik offertes maken, dus dat kan ik. Ik solliciteerde bij Nationale Bomenbank als calculator. Al snel kwam de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Ik stapte over naar Terra Nostra om quickscans op mogelijke ecologische waarden uit te voeren. Bekijken of er mogelijk nesten van beschermde vogels in bomen zitten. Prachtig! Nu ben ik boomveiligheidscontroleur. Hierdoor doe ik enorm veel ervaring op, want je moet heel veel bomen zien om te kunnen bepalen wat een normaal beeld van een boom is.

Ondertussen ben ik verhuisd van Dordrecht naar een klein dorpje op de Veluwe. Zo kan ik in mijn vrije tijd de natuur in. En het leuke is dat ze bij Terra Nostra daar ook blij mee zijn. Het scheelt veel reistijd, want wij werken door het hele land.
De volgende stap? Boomtechnisch adviseur worden met specialisatie in ecologie. Dan kan ik mijn liefde voor ecologie en bomen combineren. Hoe mooi is dat!

Mijn verhaal? Mijn fascinatie voor ecologie en bomen combineren

Werk met bomen
Werk met bomen
Werk met bomen

Doorgroeien in je carrière.

Dat is pas een goed verhaal.

Of je nu werk maakt van boomverzorging, onderzoek, inspectie, techniek of onderhoud, bij Nationale Bomenbank en Terra Nostra groei je uit tot boomexpert. Zo klimmen we samen naar jouw top; waar je interesse ook ligt.

Werk met bomen

Werk met bomen.

Dan heb je wat te vertellen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang